Duurzame energie
Watt Solutions december 9, 2015 Geen reacties

Maandag 7 december werd bekend gemaakt dat zes grote bedrijven zich zullen engageren om enkel nog met hernieuwbare energie te werken. De bedrijven voegen zich bij een wereldwijd initiatief waar meer dan 50 bedrijven aan deelnemen. Het nieuws werd meegedeeld op de klimaattop in Parijs.

Zes grote bedrijven hebben zich maandag bij het wereldwijd initiatief RE100 gevoegd. Het gaat om Coca-Cola, BMW group, International Flavors & Fragrances, Nordea Bank AB, Pearson PLC en Swiss.

RE100 is een internationaal initiatief van The Climate Group samen met het Britse CDP. De bedrijven die zich aansluiten (ondertussen al meer dan 50) bij het initiatief beloven om tegen een uitgekozen datum 100% van hun gebruikte elektriciteit uit hernieuwbare energie te halen. Naast de zes nieuwe bedrijven maakten grote en wereldbekende bedrijven als Microsoft, Ikea, ING, H&M, Starbucks, Nike en Google al deel uit van het RE100 initiatief, wat een grote stap vooruit is voor de sector van de hernieuwbare energie.

Op de site van RE100 vindt u een overzicht van alle deelnemende bedrijven, wat zij doen, en wat hun doelstellingen zijn in verband met hernieuwbare energie. Zo kunt u lezen dat Coca-Cola tegen 2020 zijn elektriciteit voor 100% uit hernieuwbare energie wil halen en dat H&M in 2015 al 80% van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen wil opwekken. Daarnaast komt u ook te weten dat Proximus deel uitmaakt van het initiatief hoewel het bedrijf al voor 100% afhankelijk is van hernieuwbare energie.

Besparing van 56 miljoen ton CO2
Volgens de berekeningen van de groep zal het engagement een extra 90 terrawatt uur groene energie vergen, of 1 procent van de elektriciteit die de industrie wereldwijd verbruikt. Deze omschakeling maakt het mogelijk om 56 miljoen ton CO2 te besparen, zo benadrukt de Climate Group. Behalve in Europa en de VS, hebben ook bedrijven uit India en China zich al achter het initiatief geschaard.

 

Meer informatie omtrent Duurzame energie? Consulteer ons!

Berichten

berichten